Banglades, jövünk!

bangladesh Banglades

Banglades ötlete

Feleségem már évek óta emlegeti, hogy mennyire szeretné megismerni Banglades elképesztő szépségeit és elmenni abba a térségbe, megismerni az ott élők világát, bejárni a környező országokat és hihetetlen élményekkel gazdagodni. Ebben maximálisan egyetértettem vele, hiszen nem véletlenül vettem el feleségül sok-sok évvel ezelőtt, amikor is egy nepáli túrán futottunk össze, és ott azonnal eldőlt, hogy mi bizony egymásnak vagyunk teremtve.

Banglades szervezetten

Mostanában nem volt lehetőségünk és időnk ehhez hasonló messzi országokba programokat szerveznünk magunknak, azonban munkahely váltás következtében ismét sokkal jobban be tudom osztani az időmet, így el tudtam kezdeni szervezni az utazást, és belevetni magam Banglades történelmébe és látványosságaiba, hogy amit csak lehet megismerhessek erről a csodálatos helyről. Találtam is a neten egy céget a kulonlegesuticelok.hu oldalt, akik elképesztő helyekre és országokba szerveznek utazásokat, mindenhol saját idegenvezetővel, ami azért ezeken a helyeken mindig nagyon hasznos, ha nem elengedhetetlen.

rizsszedők Banglades - rice Bangladesh

Banglades magyarul is!

És ami a lehető legnagyobb meglepetés volt a számomra, hogy már magyar nyelvű idegenvezetőt is tudnak biztosítani, ami azért előny, mert bár tökéletesen beszélünk mind a ketten angolul, de azért a Banglades csodáiban gyönyörködve jó, hogy nem kell a nyelvi fordításokra is koncentrálni. Egyeztettem az irodával, hogy mikor indul a következő turnus, és örömmel hallottam, hogy az ősz és tél folyamán is lesz egy-egy útjuk, amire még lehet jelentkezni https://kulonlegesuticelok.com/utazas/bhutan-baglades.

Hazaérve alig vártam, hogy meg tudjam ezeket az újonnan szerzett információkat osztani feleségemmel és együtt kitalálni, hogy akkor melyik is legyen az az időpont amire jelentkezzünk. Miután a fő utazási célpontunk az Banglades volt, igyekeztünk egy több országot érintő utat összeállítani, amiben fantasztikus segítségünkre voltak az irodánál, és megszervezték nekünk a csoporttól független Banglades utáni egy hetünket, amelyben volt három nap Burmában és négy nap Nepálban.

Úgy gondolom, hogy egy csodálatos programot sikerült összeállítanunk, és láttam a ragyogást feleségem arcán is, hogy mennyire hálás, hogy ezt sikerült felfedeznem és ismét egy ilyen egzotikus kalandban lehet részünk együtt egy távoli országban, térségben. Most már csak az lett volna a legnagyobb csoda, ha a testvére és férje is velünk tudna jönni, mert már többször mentünk együtt és elképesztően jó társaság mind a kettő. Amikor megemlítetem nekik, hogy Banglades lesz a következő célpontunk, szinte egyöntetűen tették fel a kérdést, hogy lehetséges-e még csatlakozni hozzánk, van-e még hely? Ennél nagyobb örömet nem is szerezhettek volna nekünk, mert így már egy négy fős csapattal vághatunk bele a szervezkedésekbe, a készülődésekbe és az össze információ begyűjtésére, amire szerencsére az internet segítségével már nem okoz semmilyen problémát és nehézséget. Alig várjuk már, hogy mikor jön el az indulás időpontja.