„Köszönjük, gazdi, az Advantixot!”

Ugye, ismerős a szlogen a tévés reklámokból? Aki valaha is olvasott egy kicsit a marketing kommunikációról, az tudja, hogy minden eladható, aminek a reklámjában kicsi gyerek vagy kutya szerepel. No, az Advantix reklámja hemzseg a cukibbnál cukibb kölyökkutyáktól, kevés olyan ember van, akire ne hatna. Ráadásul a reklám zenéje, a bájosan éneklő gyerekhang is fülbemászó. Gyaníthatóan még az a kutyás gazda is elgondolkodik, vegyen-e ilyen cseppeket ebének, aki korábban sose vásárolt hasonló terméket. Miért ne tenné, hiszen véd nem csak a bolha és a kullancs ellen, de a légy, a szúnyog és a tetű támadásait is kivédi. Márpedig ha ez így van, akkor biztosan jó.

advantix
Miért jó az Advantix?

Egyrészt azért, mert spot-on termék, azaz nem kell nyakörvet rakni a kutyára, hanem adott időszakonként a kis műanyag pipetta tartalmát az eb bőrére kell csepegtetni. A legjobb az, hogy a kutya méretének megfelelően ki tudjuk választani a megfelelő terméket, azaz nem kell számolgatni, hogy a pipettából mennyi mehet az eb bőrére. A csepegtetés rém egyszerű, ugyanis a pipetta tartalmát a kutya nyaki részére, a szőrt aprólékosan széthajtva, a bőrre kell kinyomni. És máris kész! Amiről nem szól a reklám, az az, hogy mennyi ideig hatékony a szer. Nos, a vélemények eltérőek, de azt mondják, hogy átlagosan három hétig nyújt hatékony védelmet minden ellen, de bolha és kullancs ellen akár négy is hétig is hatásos.

Kutya és macska nem egykutya – az Advantix a kutyák barátja!

Az Advantix reklámban cuki kutyusok a főszereplők, cicára nem alkalmazható. Még akkor sem, ha ebünk amúgy kisebb, mint a cica, tehát a súly alapján akár megfelelő lehetne! Ennek a tilalomnak a betartása azért nagyon fontos, mert a kutyák és a macskák számára készült termékek más hatóanyagokat tartalmaznak, összetételük eltérő, és esetenként bizony komoly, általában végzetes allergiás reakciót válthatnak ki. Az ok egyszerű: a szerben találhat permetrint a macskák szervezete nem képes lebontani, így gyakorlatilag megmérgezi őket. Nem éri meg kockáztatni! Olyannyira nem, hogy ha a kutya és a cica együtt él, akkor amíg a szer fel nem szívódik az eb bőrében, azaz a kezelt terület meg nem szárad, nem is szabad őket összeengedni. Gondoljon bele, hogy ha kedveli egymást a két állat, és a cica elkezdi nyalogatni barátja bundáját, milyen tragédia történhet! Azt a kis időt kibírják egymás nélkül, de legalább mind a ketten biztonságban lesznek.

Azt szokták tanácsolni, hogy a spot-on termék kutyára cseppentése előtt legalább egy, de inkább két héttel fürdesse meg az állatot, és utána is legalább két hetet kell hagyni a következő fürdetésig. Az Advantix csak így tudja tökéletesen kifejteni hatását.

Kedvenceink biztonságáért és egészségének védelméért sokat tehetünk, de a használat során ügyelni kell saját testi épségünkre és környezetünk megóvására is. Ennek érdekében mindig érdemes elolvasni a részletes használati útmutatót.